När mappen öppnas visas Kontrollpanelen/Control Panel i listan; klicka på den för att starta Kontrollpanelen. Överraskande nog skiljer sig hur man öppnar Kontrollpanelen ganska mycket mellan olika Windows-versioner. Du kan även använda Kör/Run genom att skriva in “winver” och sedan klicka OK. Den brukar heta Administrative Tools på engelska versioner av Windows. Ibland upptäcker Windows inte alltid den senaste versionen och upptäcker inte ens vårt nätverkskort.

uppdaterar grafikdrivrutiner automatiskt

Kan du förklara för mig hur detta skiljer sig från windows? Ja, det finns olika linux distar, men skillnaden mellan dem är i stort sett endast vilken version av olika programvaror de använder och vilken fönsterhanterare som körs. Om inget händer efter en tids väntande kan det möjligen vara värt att försöka starta datorn i Felsäkert läge genom att starta om den och trycka F8 under uppstarten av datorn. Välj därefter Felsök, Avancerade alternativ, Startinställningar följt av Starta om. Väl inne i Felsäkert läge kan ni sedan testa att starta om datorn inifrån Windows och förhoppningsvis startar datorn då som den ska.

Gratis Online Mikrotestverktyg Hjälper Dig Att Kontrollera Om Din Mikrofon Fungerar Korrekt

Låter dig öppna misstänkta filer i en säker miljö för att skydda din dator. Blockera automatiskt alla IP-adresser som är kända för att distribuera skadlig kod genom att utnyttja RDP-portar. Vår databas uppdateras kontinuerligt med hjälp av vår AI-algoritm. Sen när det kommer till poster från 2017, så brukar det i regel fungera även fast att det är gammal.

På grund av den stora brist på grafikkort och höga efterfrågan är det däremot svårt att säga när de finns tillgängliga på lager. Vi får in fler grafikkort på lager löpande så lägg din beställning, vänta inte på grön lagerstatus då kön kan vara stor nog för att täcka hela nästa inleverans. När lösenordet har blivit låst kan du låsa upp det och därefter välja ett nytt lösenord. Jag har fått en kortläsare och mitt BankID på kort, men jag kan inte välja det när jag ska logga in mot ett företag eller myndighet. Båda kortläsarna driversol.com/sv/drivers/broadcom har verifierats att de fungerar i vanliga versioner av Windows och Linux. Det finns för närvarande ett mycket begränsat antal kortläsar-typer som fungerar för Macintosh.

Problemet nu är program som använder “halvmånga” kärnor. Min gissning är att utan HW-stödet använder Linux primärt de stora kärnorna först, inklusive SMT, sedan de “små” kärnorna. Det blir rätt för Arm då de små kärnor verkligen är “små” där, medan för Alder Lake S har betydligt kraftigare “små” kärnor. Det här är värt att notera givet att Intel på det stora hela står ut som den HW-tillverkare som ger klart bäst stöd till nya produkter i Linux. Linux är sjukligt fragmenterat, det är en enda röra och ska du installera något är chansen stor att du behöver ett tillägg. Kontrollera om din mikrofon fungerar korrekt på ett enkelt sätt.

Välj Språk

Och så länge man kör windows update regelbunden och har tex GeForce Experience som uppdaterar grafikdrivarna så är man rätt så bra omhändertagen på drivrutinsfronten. Enda drivrutinerna jag haft aktivt problem med är på min gamla Asus laptop, som har nån obskyr AMD-krets som ingen nånsin hört talas om. Om jag låter Windows uppdatera de drivrutinerna kraschar den omgående utan pardon. Enda chansen är att fort som satan installera via Catalyst från typ ett usb-minne utan internetanslutning. Om du bara uppgraderar ditt operativsystem och den externa hårddisken inte visar Windows 10 kan den här enheten lösa problemet. Har man G-Sync aktiverat på Windows 11 och försätter datorn i sleep och sedan väcker datorn så får man missljud från sin ljudenhet när G-Sync sänker frekvensen på skärmen. Ja, för min del känns det mycket som “pojken som ropade varg” över det. Uppdaterar drivrutinerna via Geforce Experience när det finns ny version tillgänglig, och jag har aldrig behövt backa för att nånting gått sönder.

Visserligen sitter du på en Intel CPU men det kan ju var värt att veta om du kör Win 10 eller Win 11 eftersom problemet verkar vara hyfsat nytt. På menyn Systeminställningar väljer du RGB-tangentbordets bakgrundsbelysning. Här kan du slå på / av standardfärger (vit, röd, grön och blå). Slå på och när Dell-logotypen visas trycker du upprepade gånger på F2-tangenten för att öppna menyn Systeminställningar. Prova flera alternativ att välja ett lämpligt eller helt stäng av lampan under tangentbordet. För att aktivera omkopplaren, tryck på Fn + F10 (om Fn-låsfunktionen är på, behöver inte Fn-tangenten behövas).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *